לפני שנים רבות, ביער עבות שרגל אדם לא דרכה בו, חי לו נחש שכינויו היה "נחש משקפיים".את האגדה הזו מספרים העכברים, מדור לדור, מפה לאוזן, ביראת כבוד, כדי לתת דוגמא. לצעירים כיצד ניתן לעשות דברים בלתי אפשריים…
שלב א':
מניחים את קלף הנחש
מה הוא מעורר בכל אחד? שואלים שאלות המעוררות שיח והשלכה ליחסים בינאישיים.
מידע על נחשים. את המידע יתנו המשתתפים והמנחה יוסיף.
שלב ב':
הקראת סיפור- נחש משקפיים / אירית גצלר
לפני שנים רבות, ביער עבות שרגל אדם לא דרכה בו, חי לו נחש שכינויו היה "נחש משקפיים".
את האגדה הזו מספרים העכברים, מדור לדור, מפה לאוזן, ביראת כבוד, כדי לתת דוגמא
לצעירים כיצד ניתן לעשות דברים בלתי אפשריים…
ומספרים הם על "נחש המשקפיים", שעלה בדעתו, שאם יחדד את ראייתו, יוכל לצוד את
טרפו בקלות רבה יותר. פנה הנחש בבקשה אל הינשופים, שידע שראייתם חדה במיוחד בחושך,
כדי שיתאימו לו משקפיים. הכינו לו הינשופים משקפיים גדולים, הרכיבם על אפו, ולא הורידם. המשקפיים לא רק שיפרו את ראייתו, אלא גם הסתירו את עיני הנחש שלו הסתר היטב. שמו של הנחש יצא למרחוק כצייד שטרפו לא יכול להימלט מפניו. לא רק שראייתו הייתה חדה וזריזותו קטלנית, הייתה לו גם תחבולה: לעתים היה מעמיד פני ישן מאחורי משקפיו ולוכד את טרפו התמים בערמה.
לעכברי היער הייתה כעת בעיה רצינית. הם הבינו שעליהם לעשות משהו בנדון. התאספו, קשקשו, דברו וצקצקו, ולבסוף החליטו, שלמרות הסיכון הרב יגנבו לנחש את משקפיו. זה לא היה פשוט להוריד משקפיים מאפו של נחש. לאחר תצפית ארוכה, כשחשבו שהוא ישן, שלחו העכברים
מתנדב לגנוב את המשקפיים. הם נעמדו במרחק ביטחון, קפאו על מקומם וצפו במתרחש. העכברון האמיץ הצליח בזריזות רבה, תוך שהוא עוצר נשימתו, להתגנב מאחורי גבו של הנחש, לגנוב את המשקפיים ולברוח. התעורר הנחש משנתו, זקף את צווארו ופקח עיניו. שומו שמים! הוא אינו רואה! כבר שכח איך היו חייו לפני המשקפיים.
העכברים עמדו וצפו במתרחש ולא העזו לזוז, שמא יגלה אותם הנחש. הנחש מצמץ בעיניו בתימהון. הוא עדיין לא התרגל לאור יום. עיניו היו כל כך יפות… עיניים מהפנטות, זוהרות בגוון הזהב,
בורקות ביופיין ובעוצמתן. החיות כבר לא זכרו איך נראו עיניו של הנחש לפני המשקפיים, והעכברים שהיו הפטפטנים של היער החלו לספר בכל מקום על עיניו המהפנטות של נחש המשקפיים. השמועה הגיעה גם אל מלכת הנחשים. החליטה מלכת הנחשים, שראוי שהנחש הזה יהיה אבי צאצאיה. היא שלחה לקרוא לו והציעה לו להיות מלך הנחשים.
וכך הפך נחש המשקפיים למלך הנחשים. משהפך למלך, לא היה צריך עוד לצוד את ארוחותיו,
ושוב לא עמד למבחן כושר הראייה וכושר הציד שלו. הנחש היה נערץ על כל הנחשים ואגדות התהלכו עליו בכל רחבי היער. כעבור זמן מה באו אליו היועצים ואמרו לו: "אנחנו חושבים שכדאי שמלך הנחשים, הידוע כנחש כל כך מיוחד, יעשה משהו למען בני עמו. משהו שונה, משהו נפלא, שיביא גאווה לנחשים. זה מה שמצפים נתיניו הנחשים".
ישב הנחש וחשב. שלושה ימים ושלושה לילות, עד שהגה רעיון. הוא שלח לאסוף את כל נחשי היער. באו והתקבצו כל הנחשים, מכל הסוגים, צעירים ומבוגרים, זכרים ונקבות, כולם באו לשמוע מה יש למלכם לומר.
"מצאתי דרך להגיע אל הירח", אמר להם הנחש. "באמת? כיצד נחשים הזוחלים על אדמה יגיעו אל הירח?" שאלו. יש לי רעיון," אמר להם. על פי הוראותיו, כרכו עצמם הנחשים ראש אל זנב, זה לזה, ויצרו שרשרת ענקית שראשה כלפי השמים. כל נחש נקשר בזנבו אל צווארו של קודמו, זקף את גופו כלפי מעלה ואִפשר לנחש הבא אחריו לכרוך זנבו לצווארו, וכך הלאה. כך טיפסו הנחשים זה על זה עד שהגיעו לירח. אך נגע הנחש האחרון בפני הירח, ניתקה פתאום השרשרת. חלק מן הנחשים נשארו מחוברים אל האדמה וחלק נשארו תלויים מן הירח. משמצאו עצמם הנחשים תלויים מן הירח באוויר ועומדים בפני סכנת התרסקות, העבירו במהירות המסר זה לזה לטפס בשרשרת, כי אין ברירה אחרת, כדי להגיע בביטחון לקרקע יציבה. טיפסו זה על זה עד שהגיעו כולם אל הירח.
לכן יש לילות, שאם תרימו ראשכם ותביטו על פניו של הירח, תוכלו לראות את דמויות הנחשים
המסתובבים שם עד עצם היום הזה.